LATEST NEWS

»
»

RSS Roof voetplaat – geschikt voor dakrandbeveiliging op hellende daken

RSS Roof voetplaat – geschikt voor dakrandbeveiliging op hellende daken

Het RSS Roof dakrandbeveilingssysteem is in veel situaties toepasbaar. Voor onder andere dak werkzaamheden, werken op hoogte, het plaatsen van zonnepanelen, valbeveiliging voor schuine daken en meer situaties. Voor de plaatsing van het tijdelijke dakrandbeveiliging systeem van RSS Roof is het van belang dat de opbouwinstructie goed wordt nageleefd. Hierin wordt onder meer gewezen op de dakgoot, deze moet sterk genoeg zijn.

Hoe bepaal je of de dakgoot sterk genoeg is

Door de regel heen is het RSS Roof valbeveiligingssysteem geschikt voor dakranden en bakgoten of goothangers van zink of koper met voldoende gootijzer. De goot en de onderconstructie van de dakrandprofielen moeten stevig bevestigd worden en mogen niet meer dan 80 cm van elkaar verwijderd zijn (van hart tot hart).

Twijfel je over de kwaliteit van de dakgoot, gebruik dan de RSS Roof voetplaat!

Het systeem is niet geschikt voor kunststof dakgoten, tenzij de RSS veiligheidsvoetplaat toegepast wordt. Een geïnstalleerd RSS-systeem moet volledig voldoen aan de lokale en Europese vereisten (EN 13374, klasse C). Als je twijfelt aan de draagkracht van de goot, de goot en/of de onderconstructie, gebruik dan ook de RSS veiligheidsvoetplaat, die apart wordt geïnstalleerd en dient om de staander stevig te ondersteunen.

Doel van de RSS Roof voetplaat

De RSS Roof voetplaat is bedoeld om bij onvoldoende draagkracht van de dakgoot op schuine daken een extra doelmatige valbeveiliging te realiseren. De RSS Roof voetplaat is een aanvulling op het RSS Roof valbeveilgingssysteem voor schuine daken en kan als losse accessoire toegepast worden samen met de staander (101-EU) voor schuine daken.

Neem bij twijfel altijd contact op met uw dealer! En raadpleeg altijd de opbouwhandleiding!

en_GBEnglish (UK)